Tack, tillsammans gör vi skillnad

Sopcontainer

Nu är det sommar och det är härligt att se så mycket folk i rörelse. Vi behöver alla hjälpas åt med att hålla våra fina samhällen rena från skräp. För att minska nedskräpningen och skapa en trevligare miljö för oss och besökare har vi på några platser placerat större avfallscontainrar.

Dessa fungerar som stora papperskorgar. De är lätta att känna igen då de är täckta av vackra bilder från kommunen. Du hittar dom vid:

  • Stallarna, Fjällbacka
  • Hamnplanen, Grebbestad
  • Skolvägen (vid gästhamnen/turistinformationen), Hamburgsund
  • Norra hamnen, Havstenssund

De vanliga, små papperskorgarna, som sitter skruvade på lyktstolpar och fasader runt om i våra samhällen, är till för mindre skräp som snus, glasspapper, hundbajspåsar etcetera.

Större påsar får ni gärna slänga i våra avfallscontainrar. Ställ inte sopor vid privata fastigheter.

I våra samhällen sitter också pantrör där ni med fördel kan lämna era pantburkar och pantflaskor.

Hushållssopor hänvisas som vanligt till sophanteringen som är knuten till ditt boende och förpackningar till återvinningsstationerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På våra återvinningsstationer är det inte tillåtet att ställa hushållssopor, madrasser, gamla krukor eller annat som ska lämnas till en återvinningscentral Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På Rambos hemsida kan du läsa mer om hur du sorterar dina sopor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hjälp oss så att vi tillsammans kan skapa en attraktiv och ren miljö för oss alla.

Är vi måna om vår natur, så skapar vi hållbarhet och hållbarhet ger livskvalitet!