Samverkansmöte med företag bjöd på glada nyheter

Den 6 oktober hölls ännu ett digitalt samverkansmöte med företag. Denna gång med Susann Haggren, Svenskt Näringsliv, och Lilja Gunnarsson, miljö- och klimatstrateg på Tanums kommun, som gäster.

Det var ett möte där flera positiva resultat och nyheter meddelades. Dels, så klart, det som aviserats sedan innan: Tanums kommuns klättring på Företagsklimats-rankingen. Susann, från Svenskt Näringsliv, inledde sin presentation med orden:

- Det är extra roligt att vara här i Tanum idag, nu när ni har gjort en sådan fin klättring. Den har varit fantastisk! När det gäller just klättringen under en femårsperiod ligger Tanum faktiskt på topp tio i Sverige! säger Susann.- Vårt mål har varit att bli bland de 100 bästa i Svenskt Näringslivs ranking av Företagsklimatet, och nu har vi nått plats 87! Det är fantastiskt roligt, och mycket arbete ligger bakom. Vi har klättrat 180 placeringar sedan 2013. Vi kan bli ännu bättre, och nu får vi sätta nya mål, fortsätter Liselotte Fröjd, kommunstyrelsens ordförande.

Fler goda resultat avslöjades

Mötet bjöd på fler glada resultat när Liselotte berättade vad som är på gång inom kommunen, just nu pågår budgetarbete för 2022, och hon fortsätter:

- Det ekonomiska läget ser bra ut för kommunen, till och med bättre än vanligt, vilket är glädjande. Men, vi vet att vi måste vara försiktiga för vi vet att vi har flera stora investeringar framför oss. Så det kommer detta goda resultat skapa möjligheter till.

Stora satsningar såsom förskolor, Hedegården och en ny räddningsstation finns med på listan över framtida investeringar.

Nästa glada nyhet, gäller ett annat mål i politiken. Sedan länge har Tanums kommun haft visionen att nå 13 000 invånare. Befolkningsstatistiken visar att Tanum vid den senaste mätningen nu har 13 002 invånare, vilket innebär att det målet också har uppnåtts.

- Det är fantastiskt roligt, säger Liselotte. 750 nya bostäder har byggts sedan 2015, i både privat och kommunal regi. Detta tillsammans med upprustning i samhällena tror jag har ökat attraktiviteten för Tanum.

Avslutningsvis, avslöjade Liselotte ett alldeles för dagen färskt beslut, att kommunstyrelsen precis utsett vinnaren av Turistpriset 2022. Den glada pristagaren, ostrondykaren Lotta Klemming, överraskades i sjöboden i Edsvik digitalt av kommunstyrelsens arbetsutskott som kunde ge den glada nyheten. Stort grattis igen till Lotta!