Påskpresent till kommunanställda uppmuntrar till att handla lokalt.

Exempelbild

För att visa uppskattning för vår personal och samtidigt stötta det lokala näringslivet har Tanums kommun beslutat att ge alla anställda en påskpresent i form av ett presentkort som kan användas i lokala butiker, restauranger och företag fram till 31 maj.

Alla på Tanums kommun har utan diskussion anpassat sitt arbete och hjälpt till att följa myndigheternas rekommendationer. Det märks på sjukfrånvaron att alla respekterar rådet att stanna hemma vid minsta symptom. Trots hård belastning måste all vår verksamhet fungera, även nu.

Samtidigt drabbas många lokala företag hårt i coronavirusets spår, särskilt eftersom påsken vanligtvis är en helg med många besökande sommargäster. För att visa uppskattning för vår personal och samtidigt stötta det lokala näringslivet har Tanums kommun beslutat att ge alla anställda en påskpresent i form av ett presentkort som kan användas i lokala butiker, restauranger och företag fram till 31 maj.

Det lokala näringslivet vittnar i dialogsamtalen om att situationen med coronaviruset påverkar människors rörelsemönster mycket, och därmed hur mycket vi till exempel går ut och äter och fikar, handlar i lokala butiker och liknande. För att lindra effekterna av detta, och samtidigt visa uppskattning för vår egna personal har kommunen beslutat att ge alla medarbetare ett presentkort att nyttja lokalt och på så vis även stötta näringslivet.

- Vi har beslutat att ge alla anställda en ”påskpresent” i form av ett presentkort på 300 kronor som kan användas i affärer, restauranger, företag eller hos någon annan del av det lokala näringslivet i Tanums kommun. Vi vet att i stort sett alla yrkesgrupper inom kommunen upplever en extra påfrestning just nu och vi vill synliggöra att vi som arbetsgivare ser det och uppskattar medarbetarnas insatser extra mycket just nu, säger Ulf Ericsson, kommunchef.

Vill visa uppskattning för personalen och samtidigt stötta näringslivet
Presentkortet förmedlas som en digital rekvisition från respektive chef till alla med en anställning i Tanums kommun och kommer att gälla för uttag under hela april och maj månad. Du som anställd kontaktar din chef för mer information.

- Det är nu företagen behöver stödet så det är också nu vi vill sätta in en sådan här åtgärd, därför gäller presentkorten under april och maj månad, säger Liselotte Fröjd (M), kommunstyrelsens ordförande.

Liselotte fortsätter:
- Att visa uppskattning och tacksamhet för vår personals kompetenta arbete just nu när allt ställs på sin spets och vi prövas, och samtidigt stötta vårt betydelsefulla näringsliv känns väldigt viktigt.