Nya övernattningsateljéer på KKVB tack vare bidrag från Regionen och Tanums kommun.

 Från vänster Conny Brännnberg ordförande i regionens Kulturnämnd, Hans Schub ordförande byggnadsnämnden Tanum, Malin Sellman ordförande GA1, Liselotte Fröjd kommunstyrelsens ordförande i Tanum och Mats Abrahamsson kommunstyrelsens ordförande i Sotenäs.

Från vänster Conny Brännberg ordförande i regionens kulturnämnd, Hans Schub ordförande miljö- och byggnadsnämnden Tanum, Malin Sellman ordförande GA1, Liselotte Fröjd kommunstyrelsens ordförande i Tanum och Mats Abrahamsson kommunstyrelsens ordförande i Sotenäs.

I helgen invigdes de nya konstnärsbostäderna på Konstnärernas Kollektiv Verkstadi Bohuslän (KKV-B) i Gerlesborg. Nu kan verksamheten erbjuda konstnärer från när och fjärran att hyra in sig på KKV-B för att tillsammans skapa konst för hela världen.

Företagshotell för kulturentreprenörer

Övernattningsateljéerna ska förutom att hyras av konstnärer också användas för uthyrning till olika konstnärliga och kulturella verksamheter som drivs av KKV-B, Inköpsföreningen, företag och till exempel Båtverkstan för att bli ett ”Företagshotell för kulturentreprenörer” i ett kulturellt strategiskt område både lokalt, nationellt och internationellt.

Bidrag från VGR och Tanums kommun

Ideella timmar och ekonomiska medel från bland annat Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, Thordénstiftelsen och Tanums kommun har gjort att KKV-B kunnat bygga 11 nya övernattningsateljéer att hyras ut till konstnärer från hela världen.

Kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd var med och talade på invigningen: -Vi tackar KKV-B och Malin Sellman, för ett mycket gott samarbete och ett stort lycka till! Detta är något som bidrar till Tanums kommun och vårt område mycket. Stort tack!

Kollektivverkstad med nationellt intresse

KKV-B, som av Konstnärsnämnden är utsedd som en av fyra kollektivverkstäder med nationellt intresse, kan nu fortsätta att utveckla sin konstnärliga och kulturella verksamhet i lokalerna och åter erbjuda internationella konstnärer, konstskolor, folkhögskolor kurser och projektutbildningar. En ny satsning är att bygga upp workshops, seminarier, kurser och kunskapsutbyten ”on-line” i den nystartade digitala verkstaden.

Ateljélägenheterna på Konstnärernas Kollektiv verkstad i Bohuslän.

Ateljélägenheterna på Konstnärernas Kollektiv verkstad i Bohuslän.