Mottagare för turistpriset 2022 överraskades

Kommunstyrelsen utsåg Selin Charter som mottagare av årets turistpris vid sitt möte den 14 december. Helena Lantz och Stephan Selin överraskades i sitt hem av näringslivsutvecklare Elenor Olofsson och Tanum Turists ordförande Morten Jonasen, fler gratulanter var med via länk.

På eftermiddagen, efter kommunstyrelsen avslutat sitt möte, åkte näringslivsenheten och Tanum Turist till Resö och knackade på hemma hos Helena Lantz och Stephan Selin.

När Helena serverat oss kaffet, överraskade vi med att ringa upp Liselotte Fröjd, kommunstyrelsen ordförande (M).

Via länk gav Liselotte paret Helena och Stephan den glada nyheten.

- Vi har precis avslutat kommunstyrelsen möte och där tog vi idag beslut om vem som ska bli tilldelade Turistpriset för 2022, berättar Liselotte och fortsätter:
- Vi är glada att berätta att vi beslutade att ni ska få Turistpriset för 2022, för ert mångåriga arbete för besöksnäringen i vår kommun! Stort grattis!

Liselotte läste under mötet upp motiveringen, som beskriver företagets långa erfarenhet.

I över 20 år har Selin Charter erbjudit många gäster fina båtturer, hälsa på sälar, fiska hummer och makrill, upptäck Kosterhavets nationalpark eller den unika trädgården och stenparken Alaska eller bara njuta av hav och klippor. Selin Charter har med sina unika båtar leverart upplevelser till några av guldkornen i Bohusläns norra skärgård.

Tanums kommun och Tanum Turist gratulerar till ett uppskattat, fint arbete för besöksnäringen och vår marina miljö i kommunen. Vi hyllar Selin Charter med årets Turistpris!

Motiveringen lyder:
Med över 20 års erfarenhet inom turism och värdskap har paret Helena Lantz och Stephan Selin skapat ett flexibelt och kvalificerat företagande, som ger besökare från världens alla hörn en unik naturupplevelse i skärgården.

Helena och Stephan lägger stor vikt på miljön i vår marina nationalpark. Deras drivkraft och strävan för en miljöanpassad och hållbar turismutveckling har resulterat i att de är en av få företag i kommunen som både är miljöcertifierade i Naturens Bästa samt blivit värdskapsföretag för Kosterhavet och Yttre hvaler. Företaget är även certifierade i Bohusläns Bästa och Njord. De värnar om det lokala och serverar ekologiskt odlade råvaror från utvalda lokala producenter. Även drycken som serveras är ekologisk. Allt för att främja skärgårdens natur och kulturhistoria.

Selin Charter vågar satsa och tro på sin produkt. De erbjuder marina upplevelser året om, från Grebbestad upp till Strömstad. Båtturerna genomförs med passagerarbåtarna m/s Sara som tar upp till 50 passagerare, och m/s Kosterskär som tar 100 passagerare. Skärgårdsturerna har olika teman såsom Makrillfiske, Sälsafari, Ostronarrangemang, Hummersafari och Skaldjurskryssningar.

Stephan och Helena är professionella i sitt bemötande, sprider kunskap om vår skärgård och ett mycket uppskattat värdskap.

Turistpriset

Tanums kommuns Turistpris syftar till att premiera de som bidragit till att utveckla besöksnäringen i Tanum samt genom sitt arbete synliggjort Tanum utanför kommunens gränser. Tanums kommun utser pristagaren i samarbete med Tanum Turist, som sedan beslutas av kommunstyrelsen.