Läser du e-böcker eller vill du hellre använda dig av take away och pop-up?

Precis som alla andra verksamheter anpassar sig biblioteken till rådande coronaverklighet. Vad sägs om take away, pop-up eller att börja läsa e-böcker.

Pop up-bibliotek

Sedan mitten av mars är Fjällbacka och Hamburgsunds bibliotek stängda eftersom de delar lokaler med äldre- och serviceboenden. För att ändå kunna erbjuda bibliotekets låntagare och besökare möjlighet att låna jobbar personalen istället med popup-bibliotek.

Varje måndagseftermiddag mellan klockan 16-18 finns en bibliotekarie på plats på Coop i Fjällbacka för att bland annat låna ut reserverade böcker. På onsdagar samma tid erbjuds möjligheten på Ica Skutan i Hamburgsund.

Här kan du läsa mer om våra pop up-bibliotek.

Take-away (avhämtning)

Även på biblioteket i Bullaren och på Futura i Tanumshede ser det annorlunda ut. Här är öppettiderna tillfälligt ändrade men istället erbjuds avhämtning av böcker utanför biblioteket för den som inte kan eller vill gå in. Det är bara att höra av sig via telefon eller mail så plockar personalen ihop en bokkasse med önskade och/eller reserverade böcker.

Mer information om hur take away fungerar hittar du på bibliotekets sida.

Överhuvudtaget är det så att den som har speciella önskemål i dessa lika speciella tider kan höra av sig till huvudbiblioteket i Tanumshede så försöker personalen lösa det på bästa sätt så att människor kan få något att läsa, lyssna eller titta på.

E-böcker

Antalet möjliga omlån av böcker är ändrat så att det går att behålla böckerna längre. För dig som gillar att lyssna på ljudböcker eller läsa böcker på läsplatta eller surfplatta finns det mängder av titlar att välja på. Här finns information om e-böcker.

Kulturkalendariet

De flesta av vårens kulturprogram har blivit inställda på grund av det rådande läget, men i detta nu läggs programmet för hösten och vintern och flera av de inställda evenemangen hålls då istället. Tillsammans håller vi tummarna för att situationen då börjat återgå till det normala. Här hittar du programmet, som ständigt uppdateras.

Välkommen till biblioteken

Och sist men inte minst: för dig som fysiskt besöker biblioteket finns numera möjlighet att låna och återlämna dina böcker själv i de nya självserviceautomaterna. Det enda som behövs är ett lånekort/personnummer och en pinkod. Är du osäker på hur du gör är det bara att fråga personalen som finns på plats precis som vanligt.

Varmt välkommen att använda ditt bibliotek – fysiskt eller digitalt!