Lägesbild vecka 40, smittostatistik och påverkan i Tanums kommun

Smittskydd rapporterar 2 fall för vecka 40 i Tanums kommun, detta ger oss en incidens på 2 fall. Kom ihåg att stanna hemma och testa dig vid symptom. Och du, ett varmt tack för att du tar ditt ansvar och hjälper till att bromsa smittspridningen.

Förra veckan, vecka 40, konstaterades 637 bekräftade fall av covid-19 i Västra Götaland. Det är i samma nivå som veckan innan.

– Även om pandemin kanske känns långt borta för många så är den inte över. Har du inte vaccinerat dig ännu så gör det, uppmanar smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Den 29 september försvann många av de allmänna råd för att minska smittspridning som vi haft under en lång tid.

Påverkan kommunal verksamhet

  • En skolenhet rapporterar att smittspårning genomförts och gurgeltest har fördelats till berörda elever.
  • Övriga verksamheter ingen påverkan.

Vaccination

  • Under vecka 43 vaccinerar Västra Götalandsregionen barn i åldern 12–15 år i Tanums kommun. För vaccinering krävs undertecknat samtycke och hälsodeklaration från vårdnadshavare. Information samt blanketter har skickats med barnen hem från skolan samt distribuerats digitalt via Unikum.

I Tanums kommun har 88,0 procent fått en dos och 80,8 procent fått två doser. Båda siffrorna ligger över snittet i regionen och även nationellt (problem med nationellt statistiksystem gör att inga nya siffror finns efter 30 september). På SVT Nyheter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns coronastatistik på kommunnivå.

Ring för information om vaccinering

Nationell telefonlinje för information om vaccinering:
08-123 680 00.

Hälsokommunikatörer svara på frågor om covid-19 och vaccinationen. Frågorna besvaras på engelska, arabiska, somaliska, persiska, dari, tigrinja, amarinja, ryska, bosniska, kroatiska, serbiska och spanska.

Allmän information om vaccinering, 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt tack för att du tar ditt ansvar och bidrar till att bromsa smittspridningen!

Det är fortsatt viktigt att var och en följer de råd och rekommendationer som myndigheter har beslutat för att bromsa smittspridningen.

Tänk på att dina egna val spelar roll, att det är ditt ansvar att hjälpa till att bromsa smittspridningen.

Tack för att du håller huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena!

Smittspridningen i Tanums kommun

Tanums kommun har totalt haft 1 086 fall, vilket är 841 fall per 10 000 invånare under pandemiperioden.