Emma från Tanumshede nominerad till SM i Sommarföretagare

Idag, 23 september, reser 16-åriga Emma Olsson från Tanumshede till Gnosjö för att delta i UngDrive Masters, SM för Sommarföretagare, dit hon nominerats efter sin fina insats i sommarens UngDrive. Som ett komplement till sitt sommarjobb startade Emma i juni sitt egna företag Stay soft, som säljer återanvändningsbara hårborttagare som är ”bra för både miljön och plånboken”.

Vi träffade Emma för att höra mer om hennes företagande, och hur det kom sig att hon sökte till UngDrive, som Tanums kommun deltar i.

-Förutom att jag i somras jobbade heltid på ett sommarjobb ville jag även ta chansen att testa att vara den som är delaktig och utvecklar något. Adrian Andersson, en av ledarna i UngDrive, var med på en aktivitet när jag gick i nian och det fick mig att bli intresserad. Utbildningen var helt fantastisk, jag riktigt sprudlade efter det fem dagar långa lägret! Suveränt! Jag rekommenderar verkligen alla att testa detta. Det bästa med utbildningen var att träffa liksinnande, och få så mycket pepp för sina idéer. Just biten med peppandet och att det gav självförtroende var nog det bästa av allt, berättar Emma.

Som en belöning för sin prestation fick Emma efter sommaren motta priset ”Bästa arbetsmoral” av UngDrive. En helt klockren utmärkelse, med tanke på att hon sommarjobbade för fullt OCH samtidigt startade ett företag! Att sedan nomineras som en av fyra deltagare från Fyrbodalsområdet att delta på SM blir kronan på verket.

Till vardags går Emma första året på ekonomiprogrammet i Uddevalla samtidigt som hon fortsätter att driva sitt företag.

-Jag har fått köpa in fler produkter nu eftersom beställningarna rullar in. Främst säljer jag lokalt, marknadsföring sker genom mina konton på Facebook och Instagram. Det är roligt att se att kunderna återkommer, säger Emma och ler.

Vi misstänker att du har planer på att driva företag även under din gymnasietid, via Ung Företagsamhet?

-Så blir det definitivt. Då får man chansen att också starta företag med någon som delar ens intresse och behöver inte göra allt på egen hand, säger Emma utan minsta tvekan i rösten.

Tanums kommun önskar Emma en inspirerande och utvecklande helg i Gnosjö, och ett stort lycka till i tävlingarna!