ECIB - Årets företagare 2021, Företagarna Tanum och Tanums kommun gratulerar

Det var med strålande solsken som Företagarna och Tanums kommun igår överraskade Camilla Zätermyr och Ingela Hultén med diplom och pokal till Årets Företagare Tanum.

Företagarna Tanum utsåg ECIB, Ekonomicenter i Bohuslän AB, till Årets Företagare Tanum med följande motivering:

”Två systrar fick en idé år 2011. Efter många år inom ekonomiområdet som anställda, valde de att starta eget.

ECIB, Ekonomicenter i Bohuslän AB, såg genom Camilla Zätermyr och Ingela Hultén dagens ljus och har sedan dess vuxit organiskt. Genom att anställa personal som tidigare arbetat på andra företag som upphört med verksamheten, har de tagit fasta på kunskap och kompetens i kommunen och därmed förstärkt det lokala näringslivets möjligheter till att verka så optimalt som möjligt. Idag arbetar sex personer i en trivsam miljö under ledning av systrarna och grundarna, som fortfarande är både ägare och aktiva i företaget.

Camilla och Ingela basar över en stabil arbetsplats, med utrymme för framtidstro och kontinuitet i en bransch som inte ser någon ände på behoven.”

- Det är otroligt roligt att få äran att dela ut priset som årets företagare till ECIB som är ett värdefullt stöd för många av oss företagare i området, säger ordförande Magnus Olsson.

Vad tror ni är den främsta anledningen till att ni blivit så framgångsrika?

- Vår största styrka tror jag är vår lokala förankring men också att vi värvar kunder genom att vi pratar deras språk och anpassar oss efter dem. Vi brinner för företagande och tycker det är otroligt roligt att vi har möjligheten att arbeta med så många olika företag från olika branscher, säger Ingela.

- Det är det som är roligast egentligen. Att träffa allt från bönder till arkitekter och konsulter på en och samma dag. Ingen dag är den andra lik och det beror nog mycket på att vi anpassar oss mycket efter våra kunder och deras behov. Vill kunden att vi kommer och sätter oss hos dem och vill kunden komma hit så gör dem det, säger Camilla.

Företagarna Tanum och Tanums Kommun gratulerar ECIB än en gång och önskar dem lycka till i regionsfinalen!

Från vänster: Anette Blomqvist Hansson, Företagarna Tanum, Liselotte Fröjd, kommunstyrelsens ordförande, Ingela Hultén och Camilla Zätermyr, ECIB och Magnus Olsson, Företagarna Tanum.

Utmärkelsen Årets företagare

Varje år prisar organisationen Företagarna entreprenörer som lyckats utöver det vanliga. Priset är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare och delades ut första gången för över 80 år sedan. Sedan 1980-talet har priset korats lokalt och sedan 2007 har även en vinnare korats för hela landet. Först utses en vinnare i varje kommun, vilka sedan samlas i en regionsfinal. De regionala vinnarna går sedan vidare till den stora finalen i Stockholms stadshus där Årets Företagare Sverige utses.

För att nomineras till Årets Företagare måste vissa kriterier uppfyllas. Dels måste ägaren ha majoritetsägande i företaget, vara en god ledare och förebild, arbeta på ett kreativt och innovativt sätt med sin vara eller tjänst samt ha en långsiktig stabil tillväxt.