Ledningsbloggen

Sju strålande skäl att besöka Västsverige

I Västsverige finns det mesta. Oavsett om man vill cykla längs slingrande kanaler eller segla ut på öppet hav. Sträcka ut dig på solvarma hällar eller klättra uppför tvära granitväggar. Inspireras av nydanande konst eller ta en resa i historien. Bli serverad nyplockade ostron eller närodlade primörer. Få storslagna naturupplevelser eller njuta i det lilla. Vem du än är, är du varmt välkommen till kontrasternas region.

Tre av de reseanledningar som Turistrådet lyfter fram ligger i Tanum.

Väderöarna är så långt västerut du kan komma i Sverige. Att paddla kajak i denna fantastiska arkipelag, som rymmer över 200 öar, är något alldeles extra. Kombinera gärna paddlingen med ett par dagars härligt boende på värdshuset på Storön, där du njuter av goda middagar, bastu och lite paddelskrönor över middagsbordet på kvällarna.

Nittio procent av Sveriges ostron kommer från vattnen utanför Grebbestad. Bland konnässörer anses de bohuslänska ostronen vara bland de bästa i världen. Varför inte passa på att åka dit och prova själv? Följ med ombord på en ostronbåt, och var med och plocka upp dessa havets läckerheter under ledning av erfarna guider.

En spännande aktivitet för alla barn är att vara med på utgrävning vid Bronsåldersgården på Vitlycke Museum i Tanum. Med hjälp av duktiga ledare får barnen gräva fram föremål med grävslev och borste, och förhoppningsvis hitta några spännande fynd. Allt som hittas under dagen läggs in i Vitlycke Museums utställning så att alla besökare kan ta del av barnens arkeologiska bravader. Dagen avslutas med att barnen får göra ett frottage – en avbildning av en hällristning på ett papper att ta med hem.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Ledningsbloggen

  Här bloggar vi om aktuella frågor och händelser i kommunens ledningsgrupper.