Ledningsbloggen

Livsmedelsmässa – ett sätt att få in mer lokal mat i de kommunala köken?

Hur kan man få fler lokala leverantörer att delta i kommunernas livsmedelsupphandling? Åtta kommuner i norra Bohuslän har gått samman för att skapa en årlig livsmedelsmässa.

Den första livsmedelsmässan ägde rum den 12 april på Munkedals utvecklingscentrum i Dingle. De lokala livsmedelsproducenterna hade då möjlighet att visa upp sina produkter inför kommande upphandling för kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg. Politiker och tjänstemän i  kommunerna fick möjlighet att ställa frågor och producenterna fick information om kommande livsmedelsupphandling.

På plats var femton producenter, både större och mindre, som visade sina produkter av fisk, kött, chark, rapsolja, linfrö, ägg, bageri, åkerbönor, äpplemust, honung, nordiska superbär och mejeri.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300

    Ledningsbloggen

    Här bloggar vi om aktuella frågor och händelser i kommunens ledningsgrupper.