Varmt välkommen till Tanum - en kommun där invånarna får blomstra

Tanum är fantastiskt. Det vet alla vi som lever, bor och verkar här. Nu välkomnar vi dig till denna skara på runt 13 000 invånare, oavsett om du bott här tidigare eller har flyttat hit för första gången.

Vår vision är att vi i Tanum ska ha ett gott liv. Bland annat genom att kommunen erbjuder god service och livskvalitet i allt vi gör, idag och i framtiden.

Surfa runt på vår sida och lär dig mer om Tanums kommun. Vill du ha personlig kontakt, ring vårt kundcenter på 0525-180 00 så svarar de på dina frågor eller kopplar dig till rätt person.

Information om kommunen presenteras också på www.nykommun.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bricka och kylväskaFörstora bilden

Inflyttningspresent

Du som flyttar hit får ett välkomstbrev av oss i brevlådan. Ta med dig det till något av våra kundcenter eller bibliotek så får du välja en inflyttningspresent, en kylväska eller en bricka, en per hushåll.

Kika gärna runt på vår hemsida via länkarna nedan!

Är du nyanländ i Sverige finns en portal med information om svenska samhället på www.informationsverige.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kort fakta om Tanums kommun

Tanum är Bohusläns största kommun med en landyta på 909 km2. Vi är ungefär 13 000 invånare och här finns plats för fler.

Befolkningstätheten är störst längs kusten, glesare i jord- och skogsbruksområdena i inlandet och längst i öster mellan Bullaresjöarna och gränsen mot Dalsland.

Karakteristiskt för Tanum är det stora antalet små samhällsbildningar; de flesta ligger vid kusten. Det har sin historiska bakgrund i fiskets utveckling, inte minst under sillperioderna, samt i fraktfartens och stenindustrins blomstringstid i slutet av 1800-talet och under 1900-talet. Samhällena i kommunens inland har ofta utvecklats kring viktiga knutpunkter. Tanumshede, som tidigare varit en handelsplats mellan inlandet och kusten, fick centralortsstatus i samband med kommunsammanslagningen 1971.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede