Ugnsbakad sjötunga på tomat - örtbädd

Skäret, Hamburgsund

Från Linda och Gabriel på Skärets kroglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Hamburgsund har vi fått ett läckert fiskrecept: Sjötunga på en bädd av tomater och örter.
Skäret ligger direkt vid bryggan i Hamburgsund. Från verandan kan du se när fiskebåtarna kommer in. Bättre råvaror är svårt att tänka sig. Några timmar senare finns fångsten på tallrikarna. Råvarorna är traditionella, tillagningen desto fantasifullare!. Detta är Lindas och Gabriels idé med Skäret.

4 pers

4 st sjötungafiléer
20 st röda och gula körsbärstomater
4 st vitlöksklyftor
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 st lime
1 knippe färsk oregano
1 knippe färsk basilika
Lite finhackad bladpersilja
Flingsalt och grovmalen svartpeppar
Söt balsamicovinäger

Skär körsbärtomaterna på hälften. Skala och skiva vitlöken. Smörj en ugnssäker form med olivolja. Lägg tomater, oliver, vitlök och oregano i botten av formen. Snitta skinnsidan på filéerna. Placera dem med skinnsidan uppåt ovanpå grönsaksbädden.

Strimla basilikan och strö den över fisken. Skiva limefrukterna och lägg dem ovanpå. Strö salt och peppar över fisken. Värm ugnen till 200 grader. Låt fisken stå i ugnen 15-18 minuter.

Servera med söt balsamicovinäger.