Kinbergs cafékaka

Cafékaka

1 liter vatten
2 dl vit sirap
2 kg vetemjöl
1 dl mjölk
20 gram salt
200 gram fett
150 gram jäst

Värm vattnet till 37 grader och lös jästen i en del av det. Häll i resterande ingredienser och knåda till en deg. Låt jäsa i cirka 30 minuter.

Ta ungefär 400 gram deg till en kaka. Kavla ut degen till en tjocklek på cirka 4 millimeter och nagga. Låt jäsa i ytterligare 15 minuter.

Grädda i 250 grader cirka 5-6 minuter.

Kinbergs Konditori och Bageri finns på Affärsvägen 7 i Tanumshede. Här finns ett exklusivt sortiment av handgjorda bakverk. De tillverkar allt från grunden enligt bageri och konditorikonstens alla traditioner. Montrarna och hyllorna är dagligen fyllda med allt från handgjorda chokladpraliner till grövsta rågbröd. Mer information om Kinbergs finns på www.kinbergskonditori.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.