Köttfärskaka

Betande kossor

Lätt att göra, gott att äta
 
400g nötfärs
1 tsk salt
svartpeppar
2 tsk potatismjöl
 
Fyllning:
2 färska tomater
riven ost
oregano
3 dl matlagningsgrädde
2 msk soya

Blanda nötfärs, potatismjöl, salt och svartpeppar i en bunke. Lägg smör i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Gör en rund "kaka" av färsen 2-3 cm tjock och lägg den i stekpannan (rätt svag värme). Låt bryna tills kakan fått färg. Dela nu "kakan" i 4 tårtbitar och vänd på bitarna.
När den andra sidan också fått fin färg särar man på bitarna  och lägger på "fyllningen". Lägg de skivade tomaterna, oregano och osten på tårtbitarna och slå på matlagningsgrädde och soyan i stekpannan. Låt det puttra tills färsen är helt genomstekt 15 - 20 min.
Servera med pasta och en sallad.
Älskas av barnen.
Smaklig måltid!

KUSTKÖTT är varumärket på kött från landskapsvårdande djur i norra Bohuslän. De som står bakom KUSTKÖTT är lantbrukare som gått samman i den ekonomiska föreningen KUSTKÖTT. De vänder sig till dem som använder både små och stora mängder kött med krav på kvalitet och som vill veta varifrån maten kommer och hur den är producerad. Du som köper köttet bidrar också till att betande djur håller landskapet öppet i vårt vackra Bohuslän.
Mer information finns på www.kustkott.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.