Pizza Tanum special

Pizza

Ingredienser:

Pizzabotten
25 g jäst
2,5 dl vatten, ljummet 37 grader
0,5 msk olivolja
1 krm salt
6 dl vetemjöl, (360 g)

Tomatsås
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater på burk, (400 g)
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk oregano
svartpeppar, nymald
 
Fyllning
Räkor
Ananas
Oxfilé med bearnaisesås

Gör så här:

Pizzabotten
Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta samman till en fast deg på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar och forma dem till runda bullar. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa under duk ca 1 timme.

Tomatsås
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök. Låt tomatpurén fräsa med en kort stund mot slutet. Tillsätt tomater, buljongtärning, oregano och peppar. Låt sjuda ca 15 min tills såsen är ganska tjock i konsistensen.

Pizzan
Sätt ugnen på 275° och ställ in en plåt. Baka ut pizzabottnarna på mjölat bakbord och lägg dem efterhand på bakplåtspapper. Fördela tomatsås på bottnarna. Strö lite ost på tomatsåsen. Fördela räkor, ananas, tillagad oxfilé och bearnaisesås över botten och avsluta med resten av osten. Dra över pizzan på den heta plåten och grädda ca 10 min strax ovanför mitten i ugnen. Servera genast.

Pizzeria Cleopatra i Tanumshede har skapat denna Tanum Special och den är populär. Nu kan du göra den själv om du vill.