Beinløse fugler

Hole kommun

Detta recept kommer från vår vänort Holelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Norge. Du kan läsa mer om våra vänorter här.

1 kg filé av gris eller oxe
Finmalen köttfärs
Späck eller bacon
½ tsk nejlika
½ tsk kryddpeppar
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
¼ tsk ingefära
 

  • Skär filén i fingertjocka skivor och banka ut dessa till tunna "biffar".
  • Strö på av kryddblandningen
  • Lägg en matsked köttfärs och 3 - 4 strimlor späck/bacon på varje köttskiva
  • Strö på lite mer kryddor
  • Rulla ihop skivorna och "limma" skarven med lite köttfärs, bind med om med tråd eller fäst med tandpetare

Bryn "fuglene" i varm panna. Låt köttet få fin stekyta - slå sedan på lite vatten.
Låt "fuglene" puttra i skyn - under lock och på svag värme i ca 20 min.
Red skyn med vetemjöl och runda gärna av såsen med lite grädde.
Servera med kokt potatis, grönsaker och rårörda lingon.