Pasta med kallrökt lax och citronsås

Kallrökt lax

4 personer

Ingredienser

1 gul lök
1 tsk gurkmeja
0,5 dl fiskfond
2 dl vittvin
1 citron
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
maizena
500 gr kallrökt lax
400 gr pasta
parmesanost
ruccolasallad

Gör så här:

  • Haka löken och fräs den i en kastrull. Tillsätt gurkmejan, fiskfond, vittvin och låt koka en stund.
  • Häll i vispgrädden och mjölken. Pressa citronen och häll i citronsaften. Låt koka en stund.
  • Smaka av med salt och peppar. Red såsen med maizena
  • Koka pastan och blanda såsen med den färdigkokta pastan.
  • Lägg den kallrökta laxen på pastan. Toppa med riven parmesanost och ruccolasallad.

Receptet kommer från Martin Olofsson som driver Café Skafferiet i Grebbestad och Fjällbacka. Från tidig morgon serveras frukostbuffé och under dagen och kvällen njuter man i det mysiga "kryp-in" som Skafferiet är, antingen som café, restaurang eller pub.