Krabbrulle

Krabba

Den 9 september 2009 invigs Sveriges första Marina Nationalpark, Kosterhavets Nationalpark.
Hamnmagasinetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Resö kommer man under invigningen att bland annat att servera en smaskig pannkaksrulle fylld med krabbstuvning. Vill du själv pröva denna läckra krabbrulle får du receptet här.

En perfekt entrérätt i form av en smaskig pannkaksrulle fylld med krabbstuvning.

Krabbstuvning:
1 burk krabba
2 msk matfett
2 ½ msk vetemjöl
3 dl grädde
1 dl vitt vin
2 dl riven ost
½ msk tomatpuré
salt
vitpeppar
1 knippa dill

  • Häll spadet från krabburken men spara det.
  • Rensa upp krabbköttet i fina bitar.
  • Fräs matfett och mjöl. Späd med krabbspad, grädde och vin och låt såsen koka några minuter.
  • Rör i osten och smaka av med tomatpurén och kryddor.
  • Klipp dillen och blanda  hälften i stuvningen tillsammans med krabbköttet.
  • Låt stuvningen svalna.

Pannkaksrulle:
4 ägg
5 dl mjölk
knappt 2 dl vetemjöl
1 tsk salt

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Vispa ihop ägg och halva mängden mjölk med mjöl och salt till en smet. Vispa i resten av mjölken.
  • Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
  • Stjälp upp pannkakan på ett nytt bakpapper och dra bort gräddningspapperet.
  • Låt svalna något innan du breder på krabbstuvningen och strör resten av dillen på och rullar ihop allt likt en rulltårta.
  • Serveras i skivor med lite grönt till.