Gräddglass gjord på kravcertifierade livsmedel från Tanum

För att göra glassen behöver du en glassmaskin.

2 ägg
1 1/4 dl strösocker
2 ½ dl mjölk
2 dl vispgrädde

Vispa ägg och socker väl. Sätt till mjölken. Sjud blandningen under vispning eller omrörning tills krämen tjocknat. Låt svalna till rumstemperatur.
Rör i grädden och rör tills allt är blandat.
Starta maskinen och häll i blandningen genom öppningen i locket.

Variation: För en magrare variant av glassen kan vispgrädden bytas ut mot kaffegrädde.

Betande kossa

För att få kalla en produkt ekologisk måste den ha producerats enligt EG:s regler för ekologisk produktion. EG:s regler omfattar odling, djurhållning, livsmedelsförädling, märkning, import, kontroll och marknadsföring av ekologiska produkter. Endast företag/producenter med KRAV-certifieringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster får använda KRAV-märket på sina ekologiska produkter.
I Tanum finns 16 producenter med djurhållning som är kravcertifierade och 29 producenter med växtodling som är kravcertifierade. I de flesta butiker kan du köpa kravodlade mejeriprodukter.