Chokladtryffelkaka med rostade nötter

Chokladtryffelkaka

Denna kaka räcker till cirka 15 personer då den är ganska mäktig.

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter

Smält smöret och ta av från värmen. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och mjölet sist.
Bred ut i smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kallna.

Koka grädde och smör. Ta av värmen. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Ställ massan i kylen så den stelnar något. Bred över kakan och strö på nötterna. Ställ i kylen. Ta gärna fram kakan en liten stund innan den ska ätas.

Nötterna kan givetvis uteslutas. Kakan kan istället garneras med frukt eller bär.