Whiskeyflamberade havskräftor

Havskräftor
  • Skala kokta havskräftor och hacka dem grovt.
  • Bryn lätt i smör i stekpannan tillsammans med en pressad vitlöksklyfta.
  • Tillsätt en buljongtärning.
  • Häll över en skvätt förvärmd whiskey och tänd på.
  • Tillsätt grädde och hackad dill, red med maizenamjöl.

Kan ätas som förrätt på snittar eller som huvudrätt tillsammans med kokt ris.

Receptet är hämtat från boken "Fisk- & skaldjursantologi" av Ingegerd Johansson och Tommy Carlsson.

MS Mira av Fjällbacka har, precis som det låter, Fjällbacka som hemmahamn. Skeppare är Ingemar Granqvist, han kombinerar burfiske av kräftor med upplevelseturism sommartid - fiska, koka, äta och umgås.

Ingemar brinner för Njord Närvaror Norra Bohuslän, det lokala varumärket som erbjuder det bästa från vårt område.