Tångknäcke från Grebbestad

Gubbröra på tångknäcke

I Grebbestad har man bakat tångbröd sedan 1984. Tångmjölet är tillsatt i brödet för att det ska bli rikt på mineraler, spårämnen, aminosyror och och vitaminer. Tångmjölet ersätter inte men kompletterar andra mjölsorter. Tången som används till brödet skördas i havet utanför Island, torkas skonsamt med värme från de heta källorna och mals därefter till mjöl. Mer information om tångbröd från Grebbestad finns på www.tangknacke.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gubbröra på tångknäcke

4 portioner

1 burk/ 125 gram finhackad ansjovisfilé (Grebbestads)
1 finhackad gul lök
0,5 dl hackad gräslök
2 st hårdkokta, hackade ägg
2 msk majonnäs
1 krm mald svartpeppar
4 skivor tångknäcke

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med ansjovisspad.
2. Bred ut gubbröran på brödet.