Potatissallad med kallrökt lax

Grebys uteservering

Till 10 pers
 
Färskpotatis 2kg
Inlagd gurka 2dl
Purjolök 1st
Majonnäs 0,5 kg
Gräddfil 0,2 kg
Gurkspad från inlagd gurka 0,5 dl
Salt, peppar, socker, sweet chili och kallrökta laxskivor efter smak.

Gör så här:
Koka färskpotatisen lagom salt.
Tvätta och hacka purjolöken fint.
Finhacka den inlagda gurkan, skär den kokta potatisen i ganska stora bitar.
Blanda purjolök, gurka och kokt potatis.
 
Gör sedan såsen:
Blanda majonnäs, gräddfil och gurkspad.
Salt och peppar, socker och sweet chili efter smak. (Rekommenderas ganska mycket peppar och salt).
Vispa ihop såsen till en slät smet, häll såsen över potatisblandningen.
 
Servera med några skivor kallrökt lax och en fräsch somrig sallad, ex ett huvud isbergssallad, körsbärstomater och en rödlök.

Grebys restauranger

I Abbas gamla konservfabrik i Grebbestad från 1901 skapades 1985 Grebys skaldjurscafé. Sedan dess ett kärt ställe för skaldjursälskare från när och fjärran.

1995 restaurerades övervåningens läggsalar på ett pietetsfullt sätt och här inryms restaurang Konserven med balkong som vetter mot havet och under senare delen av kvällen bjudes det på nattclub med bar, dans och underhållning.

På första plan kan du också handla färska skaldjur direkt från havet och vårt eget tångbröd över disk. Uteservering och underhållning på bryggan när vädret tillåter.