Mamas rödvinsgulasch

Gulasch

För fyra personer

800 g ekologiskt nötkött
800 g hackad gul lök
80 g smör
3 finhackade vitlöksklyftor
2 chilifrukter
3 teskedar sött paprikapulver
3 teskedar starkt paprikapulver
1,5 dl torrt rödvin
4 matskedar tomatpuré
1 dl vatten
2 teskedar färsk mejram

Smält smöret, bryn köttet, lägg i vitlöken, chilin, löken och fräs tills löken är "glasig". Lägg i paprikan, rör om och häll i rödvinet. Lägg i tomatpurén, rör om och låt koka i 2 timmar. Häll i lite vatten vid behov. Lägg i mejram innan serveringen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Detta recept har vi fått låna från Tingvalls Eko, ett hotell med aktiviteter. Du kan paddla kajak, kanot, klättra och mycket mer. Tingvall ligger naturskönt i Bullaren med utsikt över södra Bullaresjön. Läs mer på www.minto.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.