Karins stekta makrill med sötsur sås

Makrillar

Stekt makrill är gott. Stekt helstekt småmakrill är ändå godare. Allra godast blir det med helstekt småmakrill med sötsur dillsås.

Rensa och skölj makrillen. Skär av huvud, fenor och stjärt. Om makrillen är lite större, så fileas den.

Panera makrillen med lika delar ströbröd och vetemjöl samt lite salt. Stek i smör eller margarin.

Red en tunn skysås. Eventuellt förstärker du smaken med fiskbuljong(tärning) och färgen med några droppar soya. Lite peppar förhöjer smaken ytterligare.

Nu tillsätts socker och ättika till såsen, så att smaken balanserar efter önskemål. Som avslutning tillsätts en ordentlig mängd finhackad dill.

Serveras med kokt färskpotatis. Som avslutning avrundas njutningen med en tallrik rabarberkräm!

Mer om makrilllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Fler makrillreceptlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster