Pepparkaksparfait från Väderöarnas Värdshus

Jul hos Väderöarnas Värdshus

Cirka 6-8 portioner

1 påse pepparkakskryddor
1 msk sirap
1 msk cognac
4 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl strösocker

Blanda pepparkakskryddor, sirap och cognac med 1 dl grädde och värm upp i en kastrull under omrörning någon minut. Låt svalna.
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa 3 dl grädde.
Blanda försiktigt ihop alltsammans. Häll upp i portionsglas/små formar, ställ i frysen minst 4-5 timmar.

Före servering tag fram ur frysen 7-8 minuter i förväg och garnera eventuellt med pepparkakssmulor.

"Som en sista utpost inför tusen mil av hav, nordsjö och atlant eller - om man kommer västerifrån - som en inbjudande välkomstkommitté, finns här några hundra öar utspridda i havet. De flesta pyttesmå, men två så stora att de haft bofast befolkning och en egen kulturhistoria att berätta.

På den gamla lotsstationen Storö finns vårt värdshus, inrymt i ett av de gamla lotshusen. Hit kommer man för att vila, umgås med nära & kära, läsa, vara för sig själv, äta gott, kanske arbeta o konferera eller inspireras av miljön för att skriva eller måla."

Detta och mycket mer om Väderöarnas Värdshus finns att läsa på www.vaderoarna.comlänk till annan webbplats.