Snabb laxpudding

Laxpudding

4 portioner

Ingredienser

4-5 kokta potatisar
1 gul lök
1 msk smör
5 ägg
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar
200 g skivad gravad lax
2 msk grovhackad dill
2 msk smält smör

Så här gör du

1. Skala och skiva potatisen.
2. Skala och hacka löken.
3. Fräs potatis och lök i smör i en stor teflonpanna.
4. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
5. Häll smeten i pannan och låt allt stelna. Rör lite så att smeten rinner ner.
6. Lägg på laxskivorna och låt dem bli ljumma.
7. Strö över dillen och servera med smält smör.

Ett matrecept med rikligt av D-vitamin. Det är svårt att få tillräckligt med D-vitamin under vinterhalvåret. Solen kan skapa det, och fet fisk har det i sig, men vi nordbor får i oss alldeles för lite.

För att nå Livsmedelsverkets rekommendationer av rätt mängd D-vitamin behöver man äta flera portioner lax i veckan, motsvarande mängd kantareller är cirka tre nävar varje dag. Därför bjuder kommunens hälsoutvecklare nu på ett recept med mycket D-vitamin.

Rekommendationerna säger också att 30 minuters vistelse i solen varje dag på sommaren behövs för att huden ska kunna ladda D-vitamindepåerna helt.

Kontakt

Länkpil

Telefon till växeln:

0525-180 00

Besöks/postadress:

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Telefon

Länkar