Krämig hummersoppa med saffran

Hummerklo

4 portioner

skal från 3-4 humrar
200 g fint skivad lök
250 g fint skivade morötter
80 g rotselleri i tärningar
100 g fint skivad purjolök
1 halverad vitlök
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
6 dl vispgrädde
0,5 g saffran
gräslök
tabasco

1 Fräs det gröna.
2 Lägg i skal och tomatpuré och fräs ytterligare några minuter.
3 Häll på vatten så att det täcker.
4 Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
5 Sila och koka tills ca. hälften återstår.
6 Häll på grädde och saffran. Koka ytterligare några minuter.
7 Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med lite maizena. För lite styrka tillsätt lite tabasco.

Alldeles ovanför hamnen på Resö, i ett äldre trähus har Panget sin plats. I en atmosfär från svunnen pensionatstid tillagas en meny som framförallt inspireras av havet och de fångster Resös egna fiskebåtar landar. Maten serveras i den gamla pensionatsmatsalen eller på altanen, med en strålande utsikt över Kosterfjorden och solnedgången. Sommaren bjuder även på nybakat bröd från det egna hembageriet, att avnjutas hemma eller i trädgården.