Kokt hummer

Hummerklo

2 st humrar à 400 g
2 msk grovt havssalt per liter vatten
 
Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i humrarna med huvudet före under kraftig kokning. Minska värmen och koka hummern, beroende på vikt, enligt nedan. Börja ta tid när vattnet kokat upp igen efter det att den sista hummern lagts i.

400 g - 8 minuter
625 g - 12 minuter
750 gr - 15 minuter
1 kg - 18 minuter
1,2 kg - 20 minuter

Servera med majonnäs eller hollandaisesås (naturell eller smaksatt med t ex Dijonsenap). En annan variation är att servera humrarna med skirat smör och nyriven pepparrot samt citron.

Alldeles ovanför hamnen på Resö, i ett äldre trähus har Panget sin plats. I en atmosfär från svunnen pensionatstid tillagas en meny som framförallt inspireras av havet och de fångster Resös egna fiskebåtar landar. Maten serveras i den gamla pensionatsmatsalen eller på altanen, med en strålande utsikt över Kosterfjorden och solnedgången. Sommaren bjuder även på nybakat bröd från det egna hembageriet, att avnjutas hemma eller i trädgården.