Halstrad lax med philadelfia-svängd mangold och couscous med röda linser

Bild på tallrik med halstrad lax

(4 portioner)

700 gram laxfilé
600 gram färsk mangold
200 gram philadelfia ost
200 gram purjolök
300 gram cous-cous
100 gram röda linser
olivolja + kryddor

Philadelfia-svängd mangold
Fin hacka purjolöken och fräs den i olivolja. Tillsätt den hela mangolden och fräs lite till. Salta och peppra. Rör i philadelfia osten och ev lite vatten så att det blir en krämig röra.

Cous-cous med röda linser
Skölj de röda linserna. Koka upp 6 dl vatten. Häll i en skvätt olivolja, salta och peppra. Häll i de röda linserna och låt koka i 4 minuter. Ta bort från plattan och häll i cous-cousen och låt det hela svälla i ca 5 minuter tills allt vatten sugits upp, rör gärna om några gånger.

Halstrad lax
Dela laxen i fyra lika stora bitar, se till att den är helt torr. Lägg i den torra laxen i den varma stek pannan utan fett. Salta och peppra. Halstra någon minut på båda sidorna.

Smaklig måltid!

Tingvalls Eko är en ekologisk konferens och Spa anläggning som ligger i underbar miljö med fantastisk utsikt över Bullaresjön. Lugnet och harmonin ger extra krydda och att avnjuta sina måltider här skapar mervärde och välbehag. Vi fokuserar på personligt bemötande och är inställda på att ge alla kunder mer än de förväntat sig. Vår servering använder sig av ekologiska eller närproducerade råvaror och får en del levererat direkt från egna växthusen på området.