Fläderblomschampagne

Fläderblommor i korg

Gör din egen fräscha alkoholfria midsommarchampagne på fläderblommarna som finnas att plocka lagom till midsommar.
 
Gör så här:
Skiva citronerna. Varva fläderblommor och citronskivor med socker i en bunke eller stor skål. Häll över det kokande vattnet och rör om så att sockret löses upp. Lägg över ett lock. Ställ det svalt i fyra till fem dagar. Rör om någon gång per dag. Krama sedan ur blomklasarna och citronskivorna och sila saften genom en silduk.
Tillsätt vinsyra, häll saften på flaskor och förvara den svalt.
För att få "champagneeffekten blandas saften med vatten och får stå varmt i ett dygn så mousserar den som "riktig" champagne.
 
Trevlig Midsommar!
 
Ingredienser:

0,5 kg klasar av fläderblommor
5 citroner
0,5 kg brun farin
2 kg socker
25 g vinsyra
3 liter vatten