Fena på lax

Tallrik med lax

4 pers.
 
Laxfilé 120 gr./pers.
 
Börja med att tillreda potatismoset:
Koka 8-10 potatisar + salt. Mosa potatisen med 2 msk smör, späd med 5 dl kokande mjölk och smaksätt med salt och vitpeppar.
 
Krydda laxen med salt och citronpeppar och ugnsbaka den i en väl tilltagen ugnsfast form på 175 grader ungefär 10 min.
Ta ur och klicka/spritsa moset runt om och dekorera med potatischips på moset. In i ugnen på 250 grader i 5 minuter och gratinera moset med laxen.
 
Servera med mixad persilja/vitlök blandad med olivolja och valfria grönsaker/råkost.

Skolan har tillagningskök på Tanumskolan och Hamburgsundskolan. Därifrån körs maten ut till ett antal skolor. FjällbackaService och Östanvind lagar mat till två skolor.

Visste du att:

  • en portion skolmat kostar 25,00 kr (ca 9 kr är råvaror)
  • det lagas ca 1 600 portioner per dag till skolorna och vissa förskolor
  • det jobbar 11 heltidstjänster inom skolbespisningen

Recepten på lax och sjömansbiff är från Sivan Hansson på Tanumskolan. Du hittar även dessa recept i vår informationstidning TANUM, som kom ut i juni 2006.