Dansk sjömansbiff

Tallrik med sjömansbiff

4 pers

Steg 1: Börja med att tillreda pannbiffarna.
400 gr. nötfärs
1 st. medelstor finhackad lök
2 ägg
½ dl. potatismospulver
1 dl. köttbuljong
smaksätt med salt/peppar.
(eller använd färdigköpt och tinad pannbiff)
 
Steg 2: Råstek potatis/lök/morötter.
Skala och skiva 7 st medelstora potatisar - 2 morötter - 2 gula lökar.
Varva allt i en ugnsfast form och krydda med allroundkrydda och vänd ner med lite rapsolja. In i ugnen i 15 -20 min på 225o.
Under tiden steks pannbiffarna.
Lägg pannbiffarna ovanpå den råstekta potatis-/morotsblandningen och häll över 2 dl lättöl blandat med 2 dl köttbuljong. In i ugnen 5 min på 175o.
Servera med saltgurka och råkost.
 
Smaklig måltid!

Skolan har tillagningskök på Tanumskolan och Hamburgsundskolan. Därifrån körs maten ut till ett antal skolor. FjällbackaService och Östanvind lagar mat till två skolor.

Visste du att:

  • en portion skolmat kostar 25,00 kr (ca 9 kr är råvaror)
  • det lagas ca 1 600 portioner per dag till skolorna och vissa förskolor
  • det jobbar 11 heltidstjänster inom skolbespisningen

Recepten på lax och sjömansbiff är från Sivan Hansson på Tanumskolan. Du hittar även dessa recept i vår informationstidning TANUM, som kom ut i juni 2006.