Chokladkaka med Guinness

Chokladkaka med Guinness

Den här chokladkakan räcker till många. Den blir saftigt och smakar mycket choklad.

Ugnstemperatur 175 grader (även varmluftsugn).

4 dl vetemjöl
1 ¾ dl kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
150 gram smör, osaltat, rumstempererat
4 dl socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
½ tsk salt (uteslut detta om du använder saltat smör)
3,5 dl Guinness

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 24 cm diameter. Smöra och mjöla papper och kanter.

Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en separat skål.

Vispa smör och socker poröst. Vispa i ett ägg i taget och blanda i salt och vaniljsocker eller vaniljextrakt.

Vispa ner mjölblandningen omväxlande med ölen, börja och avsluta med mjölblandningen.

Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen ca 40-45 minuter tills kakan är genomstekt. Prova med sticka i mitten på kakan.

Låt formen kallna på galler ca 30 minuter, vänd ut kakan på ett platt fat, ta bort formen och vänd tillbaka på gallret för att fortsätta kallna.

Serveras med vispad grädde och bär. Eller varför inte ett glas Guinness?

Kontakt

Länkpil

Telefon till växeln:

0525-180 00

Besöks/postadress:

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Telefon

Länkar