Fler kommunala sommarjobb till ungdomar

Tanums kommun gör en extra satsning och skapar fler sommarjobb än vanligt till ungdomar mellan 16 och 25 år under sommaren 2020. Detta till följd av att antal sommarjobb i näringslivet spås minska på grund av pandemin.

Arbetsmarknadsenheten har jobbat hårt inför sommaren för att, tillsammans med kommunens alla verksamheter, skapa cirka 50 extra sommarjobb, platser som kommunen i vanliga fall inte har. Arbetsmarknadsenhetens egna verksamheter bidrar med cirka 20 platser för ungdomar där jobbet i huvudsak blir strandstädning. Men även jobb inom renhållning, återbruk, fastighets- och trädgårdsskötsel, naturvård och fritidshem är aktuella.

Dessa sommarjobb är vikta till ungdomar som är skrivna i kommunen. De kommer jobba sex timmar om dagen under fyra veckor och det finns två perioder, allt för att så många som möjligt ska få möjlighet till jobb en del av sommaren.

Liksom tidigare år har kommunen även feriepraktik under tre veckor för ungdomar mellan 15 och 17 år med utökat behov. Feriepraktikplatserna har mer än dubblerats i sommar.

Läs vårt reportage om våra sommarjobb.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede