Turistpris

Årets turistpris, Tanums Gestgifveri

Familjen Fyrvik uppvaktades med blommor av Tanums kommun och Tanum Turist då de överraskades som vinnare av Årets Turistpris.

Familjen Fyrvik har sedan 2009 drivit och utvecklat Tanums Gestgifveri, ett av Tanums kommuns välkända landmärken.

Priset delades ut officiellt vid ett digitalt samverkansmöte 19 maj 2021. Här kan du se en film från utdelningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Motiveringen lyder:

”Sedan 2009 har den norska familjen Fyrvik välkomnat gäster till anrika Tanums Gestgifveri med stor värme och personlig service. Med ett värdskap i världsklass har familjen bjudit sina besökare på avslappnande upplevelser på både hotellet och i restaurangen.

Tanums Gestgifveri anlades redan 1663 på Tanumshedes högsta punkt, på samma plats som det ligger idag, och är därmed troligen Sveriges äldsta gästgifveri i obruten tjänst.

Familjen har renoverat och utvecklat verksamheten till en modern anläggning men med varsam hand behållit den månghundraåriga historien och den genuin atmosfären. Företaget tillhandahåller flertalet paket för olika ändamål såsom golf, konferens och julfirande, där historiens vingslag sätter stämningen.

Tanums Gestgifveri är certifierat av Smaka på Västsverige. Denna certifiering samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på lokala råvaror och inspireras av de olika årstiderna. Gestgifveriets klassiska fiskgryta står på meny tillsammans med andra delikatesser.

Genom många nöjda gäster genom åren och hög medial uppmärksamhet i såväl Sverige som Norge sätter pristagaren Tanums kommun på kartan.”

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Kommunkansliet

Kundcenter 0525-180 00

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede