Kosterhavets nationalpark

Kosterhavets logotype

Sveriges första marina nationalpark, Kosterhavets nationalpark, sträcker sig från norska gränsen till väster om Grebbestad. Kosterhavet är Sveriges artrikaste havsområde med över 6000 olika djur och alger under ytan. Här finns västkustens alla typiska arter, plus ett stort antal arter som har sin största eller enda kända förekomst just här. Förutom ett stort skyddat vattenområde omfattar nationalparken även öar, holmar och skär.

Många sätt utforska

Både livet i vattnet och på land är väl värt att upptäcka. Kosteröarna och nationalparken erbjuder allt från snorkling i klara vatten och vackra promenadsträckor till långa stränder och mysiga caféer. Cykel är ett vanligt och uppskattat färdmedel på öarna. För uppdaterad information om aktiviteter, tillgänglighet, entréer med mera, gå till hemsidan för Kosterhavets nationalpark. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En bra utgångspunkt för att upptäcka Kosteröarna och nationalparken är besökscentret naturrum som ligger beläget på Sydkoster. På Länsstyrelsens hemsida finns uppdaterad information om naturrum och tillhörande aktiviteter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöksadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
Verksamhet/mottagare
457 81 Tanumshede

Kommunkansliet

Kundcenter 0525-180 00

Besöks/postadress

Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede