Omklassning av alla livsmedel- och dricksvattenverksamheter under 2023

Livsmedelsverket har beslutat om en ny riskklassningsmodell som innebär att samtliga verksamheter som är registrerade i kommunen behöver lämna in nya uppgifter om sin verksamhet. Du lämnar enklast uppgifter om din verksamhet via vår e-tjänst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du vill se hur e-tjänsten ska användas har vi spelat in en kort film som beskriver den Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I vårt exempel har vi valt en verksamhet som främst säljer livsmedel till privatpersoner, men du kan också ha en verksamhet som främst säljer livsmedel till andra verksamheter, huvudkontor eller dricksvattenanläggning.

Användandet av e-tjänsten tar uppskattningsvis max 10 minuter (om man väljer att läsa all hjälptext). Vi hoppas att du tar dig tid att använda e-tjänsten så snart som möjligt! Du kommer få en preliminär uträkning av er kommande kontrolltid som beskrivs som antal kontroller per år. Senare under året kommer du att få ett beslut med en fastställd kontroll. Beslutet kommer att gälla från 1 januari 2024.

I e-tjänsten finns en fråga gällande certifiering. Det är bara vissa certifieringar som är aktuella och det är Livsmedelsverket som bestämmer vilka det är. Du kan se om ditt certifikat är med på listan Du kan se om ditt certifikat är med på listan "Reduktion av kontrollfrekvens genom tredjepartscertifiering" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Om det är det får du mejla in en bild på certifikatet till oss.

Om du behöver hjälp

Om du inte kan använda e-tjänsten eller behöver hjälp med något annat kopplat till omklassningen får du gärna höra av dig till oss på telefon 0525-180 00 eller mbn.diarium@tanum.se.

Mer information

På Livsmedelsverkets hemsida finns information om omklassning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., om du vill förstå bakgrunden eller hur systemet är uppbyggt. Där finns också en längre informationsfilm.

Kontakt

Kundcenter

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00
kommun@tanum.se

Måndag-fredag 8.00-16.30
Avvikande öppettider

Besöks/postadress

Kommunhuset
Apoteksvägen 6
457 81 Tanumshede

Tedacthuset
Storemyrsvägen 2
457 31 Tanumshede

Miljöavdelningen

Telefon 0525-180 00
Fax 0525-183 00

Besöks/postadress

Storemyrsvägen 2,
Tanumshede

Postadress

Tanums kommun
457 81 Tanumshede